Glutensiz Tane Karabuğdaylı Kısır Tarifi
03-05-2021
21:49
Sağlıklı, glutensiz kavrulmuş tane karabuğdaylı kısır yapmaya ne dersiniz? Çölyak hastaları ve sağlıklı beslenmek isteyen herkes için iştah açıcı lezzetli bir tarif. Glutensiz köftelik bulgur ve glutensiz tane kavrulmuş karabuğday naturpystore'da oldukça uygun fiyatlarda yer alıyor.
Tarif için zeytinyağı, limon suyu, maydanoz, fesleğen ve biraz sarımsak kullanabilirsiniz. Bunların hepsi sizin damak zevkinize kalmış. Ama aynı zamanda, taze ve canlı yaz sebzelerini de kullanabilirsiniz. Biber, domates, yeşil soğan damak zevkinize uyan her şeyi kullanabilirsiniz.
Glutensiz Kavrulmuş Tane Karabuğdaylı Kısır Tarifi
Glutensiz Kısır Malzemeleri
1 bardak pişmiş glutensiz köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
2 su bardağı doğranmış domates 2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet limon suyu
1 yemek kaşığı organik glutensiz sumak ekşisi
4 adet taze yeşil soğan
1/2 demet maydanoz (Yeşillikleri iyice kuruttuktan sonra doğrayın, bekletmeden kısıra ilave edin.)
1/2 demet taze nane
1 kase tane karabuğday
Karabuğdayı bir iki saat suda bekletin. Süzün ve su eklediğiniz tencerede taneler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Suyunu süzün ve süzgeçte bırakın.
Köftelik bulguru da küçük bir tencereye alın ve üzerine sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika bulgurun şişmesini bekleyin
Yeşillikleri ve domatesi minik minik doğrayın. Ardından tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırın
Hepsini 30 dakika bir arada bekletin, tatların ekstra lezzetli olmasına yardımcı olun.