Glutensiz Kinoa Salatası Tarifi
29-07-2021
15:05
Bugün size lezzetli ve yapımı kolay glutensiz kinoa salatası tarifimiz var. içeriği: Glutensiz Naturpy Beyaz Kinoa, salatalık, domates, güneşte kurutulmuş biber, beyaz peynir, ızgara karides yada tavuk, kıvırcık ve limon sosu. Sadece öğle yemeğinde yedim ve sizi temin ederim ki fazlasıyla yeterliydi. Bittikten sonra olduğu gibi, bu salatayı bir kavanoza koyalım.
Bunun güzel yanı ne biliyor musunuz? Kavanozlar buzdolabınızda güzel görünüyorlar ve iki sallamada öğle yemeği için hazır. Domatesler ve sos kavanozun dibine birlikte karışarak iner ve buzdolabında ne kadar uzun süre durursa daha iyi ve daha sulu olarakalezzeti artıyor. Kinoa da içindeki nemi yok edebilir. Önceden kavanoz salatalarını desteklemezdim çünkü dört gün boyunca bir kavanozda bir sürü şeyle birlikte bir marul salatasının gerçekten iyi bir şey olacağına şüpheliydim.
Ama bu bir marul salatası değil. Bu yüzden içim rahat. Şarküteri tarzı bir salatanın ekstra lezzetli dokusuna sahiptir (biliyorsunuz, tavuk salatası, patates salatası, bu tür şeyler) ve tüm malzemeleri haftalık buzdolabında kalacak kadar sağlamdır.
Ve akşam yemeği için tercih eder ve salatayı yetersiz bulursanız, ızgaraya birkaç karides veya tavuk atın ve birkaç kıvırcık yeşillik ile salatanızı süsleyin.
Glutensiz Kinoa Salatası Tarifi
İçindekiler
- 3/4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı beyaz sirke
- 1 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı tuz
- taze limon suyu
- bir avuç taze dereotu
- bir avuç taze maydanoz
- 2 su bardağı Naturpy Glutensiz Beyaz Kinoa
- bir kaç kokteyl domates
- 2 büyük salatalık
- 1 – 2 küçük kavanoz
- güneşte kurutulmuş domates veya biber
- 1 su bardağı beyaz peynir
TALİMATLAR
Pansuman: Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Kinoayı üstünü biraz su geçicek şekilde 10 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Zaten kısa sürede suyunu çekecek ve şişecek. Güzel Kavanozlarınızı Yapın: Her kavanoza biraz sos, domates, kinoa, salatalık, güneşte kurutulmuş biber ve beyaz peynir koyun. Kavanozları sıkıca kapatın ve buzdolabında 4 güne kadar saklayın!
Servis yapın: Servis yapmaya hazır olduğunuzda kavanozu bir kaseye boşaltın ve karıştırın. İşte hazır!
NOTLAR
Bazı son rötuşlar eklemeyi seviyorum - ekstra tuz ve biber, daha fazla limon suyu, taze yeşillik ve belki de kıtırlık için biraz ayçekirdeği! Bir parça ızgara tavuk, balık veya karidesleri karıştırdıktan sonra (resimde görüldüğü gibi) salataya ekleyebilirsiniz. Şahsen, salata kavanozlarının daha uzun süre taze kalması için servis yapana kadar tavuk/karides eklemeyi sona bırakın.