Glutensiz Cup Kek Tarifi
27-05-2021
21:08
Glutensiz cup kek tarifi, glutensiz beslenen herkes ve çölyak hastaları için lezzetli bir alternatif. Nefis ve bağımlılık yapan bir tat, ayrıca yapımı da oldukça kolay.
Bu glutensiz cup kek tarifini hazırlarken hamurunu doğru dengede hem yoğun hem de hafif akıcı olmasına dikkat etmelisiniz. Sonuç olarak ise ağır değil, aşırı tatlı değil, sadece sağlıklı ve doyurucu. Ve bu aklınızı başınızdan alacak çünkü aşağıdaki lezzetli malzemelerle yapılıyor.
Glutensiz cup kek tarifi
Glutensiz fıstık ezmesi, Glutensiz Çikolata, Glutensiz kek unu. Glutensiz cup kek tarifi kendinizi iyi hissetmek istediğiniz zamanlar için gerçekten işe yarıyor, özellikle onları çocuklarınız için yaparken. Atıştırmalık aradıkları zamanlarda onları kek kabının kapağını açarken ve en az iki tane yerken görebilirsiniz.
Tüm malzemelerinizi blender ile karıştırın ve kek kalıplarına koyun (evet, yaptığımız sadece bu). Klasik bir kek pişirme. Daha geleneksel ve iyi pişmiş bir kek istiyorsanız, İçine limon, tarçın gibi eklemeler yapabilirsiniz.
Ama çikolatalı kekleri seviyorsanız bunu deneyin. Kolay, sağlıklı, doğal ve glutensiz. Ayrıca vücudunuz için iyi hissetmenizi sağlayan en nefis lezzetlerden. İyi hissettiren glutensiz malzemelerle yapılıyor, sadece bir blenderde tüm malzemeleri karıştırın ve küçük kaplara dökün.
MALZEMELER:
- 2 su bardağı glutensiz kek unu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yumurta
- 3 Yemek kaşığı yoğurt
- 1/5 Su bardağı şeker
- 2 Yemek kaşığı glutensiz fıstık ezmesi
- 1 tatlı kaşığı glutensiz karbonat
- 3 Yemek kaşığı glutensiz kakao
- 1 adet 100 gr glutensiz çikolata (isteğe bağlı, üst kısım için)
TALİMATLAR
Fırını önceden 250 derecede ısıtın. Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpın. Tüm malzemeleri, kıvamlı bir hamur oluncaya kadar karıştırın.
Hamuru yağlanmış kek kalıplarına dökün. Üzerine çikolata parçacıkları serpin. 15-20 dakika, üstleri bastırdığınızda hafifçe esneyene kadar pişirin. TÜM GÜN BOYUNCA sıcak veya soğuk servis yapın. ♡