Evde Fıstık Ezmesi Yapımı
09-01-2020
10:53
İçindeki yüksek protein ve sağlıklı yağlar sebebiyle sporcuların sıkça tercih ettiği fıstık ezmesinin pratik biçimde evde yapımı ;
Malzemeler
500 - 600 GR . Tuzsuz Yer Fıstığı
1- 2 Yemek Kaşığı Bal
İsteğe Göre 1 Kaşık Pekmez
Yapılışı
önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-12 dakika kavurun. Biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyun. Kavurduğunuz fıstıkları mutfak robotuna koyun ve rondodan geçirin. Bu işlemi 2’şer dakika arayla toplamda 8-10 dakika kadar devam ettir. Ara ara durarak hem kıvamı kontrol edin, hem de robotu dinlendirin. Fıstık ezildikten sonra içerisine balı ve pekmezi ilave ederek parçalamaya devam edin. Sürülebilir kıvama geldikten sonra rondodan geçirme işlemine son verebilirsiniz. Cam kavanozun içine alarak kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz.